петак, 9. август 2019.

BRZO, BRŽE - PARTIZAN


Dočekaše i partizanovci da se raduju. S pravom, jer, crno-beli su posle dužeg vremena,  i to u Evropi, odigrali utakmicu za respekt.
Brzo, brže - najbrže.
Brzo, brže – Partizan.
U tom stilu je tim Sava Miloševića odigrao protiv Malatije, petoplsirane ekipe turskog šampionata, postiga je tri gola, mogao bar još toliko, mada su i Turci imali svojih prilika. Međutim, ono što mora da raduje pristalice ekipe sa crno-belog dela Topčiderskog brda, svakako je igra. I kao da su navijači osetili „krv“, na tribinama se našlo oko 20.000 navijača, a kada se spoji lepo i korisno, dobijemo rezultat – 3:1.
Ono što je možda i značajnije od samog rezultata, pred revanš u Malatiji, koja ima sjajne navijače, zacelo je način na koji je Partizan slavio.  Iskusna ekipa iz Turske, koju očito, bar u odbrani, ne krasi brzina, biće na velikim mukama upravo zbog činjenice da će kod kuće morati da napada i puca iz svih oružja. Partizan je sve golove u Beogradu, kao i nekoliko zicera, postigao iz kontranapada, što jasno govori da će na sličan način istrčati i na revanš. A domaća publika, koliko god bude vetar u ledja svojim ljubimcima, može da im stvori i problem. Jer, teraće ih da jurišaju od prvog minuta, a onda, ko će uhvatiti Sumu, Sadika,  Asana...
Partizan je 1988. godine, kada je trener bio Fahrudin Jusufi, angažovao dvojicu Kineza, Djiju je bio centarhalf, a Liu centarfor. Sada je doveo još jednog kosookog Azijca, ali ovoga puta Japanca Asana. I ovaj igrač nestvarne brzine debitovao je golom, pre toga je nekoliko puta ušao u ofsajd poziciju jer je brži od lopte, i promašio jedan zicer. Šta ćeš više. Srbi kao Srbi, već su počeli da ga veličaju medju zvezde, ali sam siguran da će Savo Miloišević znati da ga spusti na zemlju i usmeri. Jedno poluvreme svakako je lep nagoveštaj, ali, da bi Asano postao pravi ljubimac navijača moraće da tako igra u kontinuitetu.

Brzina je sada novi, veliki adut Partizana. Jer, pored Asana, tu je Suma koji se dokazuje iz nedelje u nedelju i koji je postao glavni kreator crno-bele igre,  koji je sa loptom hitar kao mungos, a visoki Sadik sa svoja 192cm, samo naizgled trapav, ima korak od sedam milja pa „preskače“ protivnike,  a zna da sačuva loptu...       
Svakako da se ne smeju zaboraviti ni ostali, jer dobar tim čini celina,  tako da je isticanje napadačkog dela samo  jedan segment priče, tako da se ne sme zanemariti ni odbarana ni srednji red. Partizan je odigrao najbolju utakmicu u poslednje vreme, trijumf nad Malatijom je osmi za redom, kada se računaju i utakmice iz prošle sezone kao i prijateljski susreti i dva meča u novom prvenstvu i Eevropi. I to dovoljno govori da je Savo pronašao dobitnu kombinaciju.
Naravno, ovo nije oda o velikom Patizanu, daleko je sunce, ali možda jeste najava jednog novog,  lepršavijeg i rezultatski boljeg Partizana.

Нема коментара:

Постави коментар

JOVAN STANKOVIĆ – ČOVEK ZVANI HRABROST

  NEKADAŠNJI IGRAČ CRVENE ZVEZDE, MADRIDSKOG ATLETIKA, MAJORKE I MARSELJA, ZAPOČEO TRENERSKU KARIJERU U ŠPANIJI JOVAN STANKOVIĆ – ČOVEK ZV...