понедељак, 29. јул 2019.

BANOVO BRDO STANUJE U EVROPI



Poslednjeg dana ovog prevrtljivog jula, Čukarički će dočekati Molde u revansu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.  Posle 0:0 u Norveskoj,  to je prilika da  najmladji tim u ovom takmičenju jos jednom razgali svoje navijače.
Jer,  Banovo brdo već stanuje u Evropi.
Lider norveškog prvenstva sa budžetom od 11 miliona evra, koji je  pobedjivao  Seltik, Sevilju, Zenit... a igrao i u grupnoj fazi Lige Evrope, opekao se na svom terenu protiv mladjarije sa Čukarice. Meč bez golova obeležio je golman „brdjana“ Nemanja Belić, ali bio je to ipak remi kolektiva. Molde će biti favorit na papiru i na Banovom brdu, ali klinci (uz nekoliko starijih i znatno iskusnijih) iz ovog secifičnog i zanimljivog kraja Beograda ne priznaju autoritete. Jednostavno, veruju u sebe i i hrabro krče put na evropskoj mapi.
Čukarički je već godinama, od kada je predsednik  Dragan Obradović, postao klub za primer, organizaciono na evropskom nivou. I nema laži, nema prevare, plate i premije, kolike da su, isplaćuju se na vreme, sve je pod konac a igračima preostaje da misle samo na teren i protivnika.
Ono po čemu je Čukarički postao prepoznatljiv je napadačka igra i forsiranje mladih. Protiv Moldea na terenu su bila četvorica ispod 21 godine, a na domaćoj sceni često igraju i osmorica klinaca koja nisu prešla granicu od 20 godina.
Predsednik Obradović je hrabro budućnost svog tima poverio tandemu Aleksandar Veselinović – Dušan Djordjević. Veselinović se već dokazao i pokazao kako se pravi tim, atmosfera i radi sa mladjarijom, a njegov pomoćnik Djordjević, po profesiji novinar ( jedno vreme bio i glavnni urednik „Tipa“ koji je deo familije „Večernjih novosti“), pokazao je da iver ne pada daleko od klade.  Naime, Dušanov otac Čane, nažalost počivši, bio je vrhunski fudbaler, priznati trener i glavni urednik „Sporta“ koji je u njegovo vreme bio najčitaniji i najstariji sportski list na Balkanu.
I kako god da se završi meč sa Moldeom na Banovom brdu, Čukarički je već moralni pobednik. U prvom kolu kvalifikacijama dva puta je pobedio Banants, 3:0 kod kuć i 5:0  u gostima, pa je remijem u Norveškoj već premašio sva očekivanja. Mladost može da bude moćno oruzje, ali i opasnost prve kategorije. Jer, nekada je teže igrati pred svojim navijačima pošto huk sa tribuna može da poremeti dogovor i koncepciju iz svlačionice. Ali, svejedno, lepo je gledati kako „Čuka“ igra: otvoreno, napadački, kombinatorno i, nadasve, hrabro. Neka tako bude i 31. jula i sigurno niko neće biti razočaran bez obzira na ishod meča.
Svakako, mladost sa Banovog brda i ne zna kako izgleda bela zastava, pa će učiniti sve da nastavi dalje, Evropa je, zacelo, izazov prve kategorije. Zato valja samo ocekivati da će navijači  ovoga puta napuniti tribine stadiona i pomoći ovoj,  novoj generaciji „Brdjana“ da nastave da ruše protivnike , ma kako se oni zvali. Čukarički to može.
Jer,  Banovo brdo već stanuje u Evropi.

Нема коментара:

Постави коментар

JOVAN STANKOVIĆ – ČOVEK ZVANI HRABROST

  NEKADAŠNJI IGRAČ CRVENE ZVEZDE, MADRIDSKOG ATLETIKA, MAJORKE I MARSELJA, ZAPOČEO TRENERSKU KARIJERU U ŠPANIJI JOVAN STANKOVIĆ – ČOVEK ZV...