четвртак, 23. јануар 2020.

BIJU NORVEŽANI, AL' BIJU I SRBI


REPREZENTATIVCI NORVEŠKE I SRBIJE, PRED MEDJUSOBNI SUSRET 26. MARTA U OSLU, PRUŽAJU ODLIČNE PARTIJE

BIJU NORVEŽANI, AL' BIJU I SRBI

Haland i Sarlo postigli het-trik, a gotovo svi izbranici Ljubiše Tumbakovića igraju standardno u Evropi


Prbližava se dan D za srpski reprezentativni fudbal, brzo će 26. mart, a u Oslu pada odluka da li će Norveška ili Srbija stići u drugi krug i pokušati da protiv Izraeala ili Škotske,  obezbede vizu za Evropsko prvenstvo.  I normalno je onda da se prate igre reprezentativaca, i jednih i drugih.
Poslednjih dana, bar ovde kod nas, u prvom planu su dvojica Norvežana. Erling Haland, sa samo 19 godina, prešao je iz Salcburga u Dortmund ove zime za 20 miliona evra, iako su ga tražili i mnogo veći evropski klubovi, poput Mančester junajteda i Intera. I odmah na debiju, 194cm visoki tinejdžer je protiv Auzburga postigao het-trik. Ušao je u 56. minutu i u naredna 23 tri puta se upisao u listu strelaca.
I drugi špic Norveške reprezentacije Aleksander Sarlot (24) je u formi. U pobedi Trabzona protiv Kasimpaše (6:0) postigao je het-trik. Došao je na pozajmicu iz Kristal Palasa i prvi je strelac Turske lige sa 15 golova. Inače, i on je izrazito visok – 195 santimetara.
Prateći „vikinge“ ipak mislim da će nam najveća opasnost pretiti od Martina Odegarda(20) koji je kao čudo od deteta stigao u Real Madrid sa 16 leta, da bi išao na pozajmice,  a sada briljira u dresu Real Sosiedada. Klasičan levak, ima sjajan pas, precizan šut i dobar dribling i sigurno je da igra Norvežana zavisi pre svega od njega.
Pažnju treba obratiti i na desnog beka Olimpijakosa Omara Elabduanija koga smo upoznali u dvomeču sa Crvenom zvezdom. Brz, drčan, dobar u odbrani ali veoma opasan u napadačkim akcijama. Čini se da je više na polovini protivnika nego na svojoj, ima idealan centaršut.
I tako, dok se priča o Norvežanima, čini mi se da smo nekako u zapećak stavili našu selekciju. Jasno je, počele su prireme, mislim na naše klubove, a i prelazni rok je u toku. Medjutim, gro naših reprezentativaca je u inostranstvu pa je sada bitnije kako igraju na evropskim terenima. I moram da kažem da selektor Ljubiša Tumbaković može da bude zadovoljan jer skoro svi sa njegovog spiska igraju i standardno i dobro.
Jedini problem je povreda Aleksandra Mitrovića, ali po Tumbinim rečima, golgeter „orlova“ će biti spreman za duel u Oslu. Raduje povratak Nemanje Matića koji u poslednje vreme igra u prvoj postavi Mančester junajteda, kao i sjajne partije i golovi brzonogog Nemanje Radonjića koji je prosto eksplodirao u dresu Marseju. Dušan Tadić nastavlja da teroriše po Holandiji, kao i Filip Kostić u Nemačkoj. Evo i spiska ostalih koji su glavni ili medju glavnim igračima u svojim klubovima: Danko Lazović, Milenković, Kolarov, Lukić, Dmitrović, Nemanja Maksimović, Gudelj, Nastasić, Stefan Mitrović, Milivojević, Rajković... Treba reći i da Luka Jović, iako ga neće gol, pruža sve bolje partije u kraljevskom klubu, što stalno ističe i Zinedin Zidan, a kako je, po svemu sudeći, izgladio odnose sa Tumbakovićem, eto još jedan keca iz rukava.
Šta reći na kraju, osim: biju Norvežani, al' biju i Srbi!

Нема коментара:

Постави коментар

JOVAN STANKOVIĆ – ČOVEK ZVANI HRABROST

  NEKADAŠNJI IGRAČ CRVENE ZVEZDE, MADRIDSKOG ATLETIKA, MAJORKE I MARSELJA, ZAPOČEO TRENERSKU KARIJERU U ŠPANIJI JOVAN STANKOVIĆ – ČOVEK ZV...